GMS Instruments Header Containers

Skal CO2-målere bli obligatoriske?

Blogg

Myndighetene bør arbeide for en politikk som gjør det obligatorisk med CO2-målere i innendørsmiljøer som restauranter, barer og treningssentre. Men også gjøre bruk av CO2-målere obligatorisk i kontorbygninger, avdelinger og konferanserom. Det er ventilasjonsekspertene enige om. Med en CO2-måler kan luftkvaliteten i et rom overvåkes og kontrolleres. Disse reglene gjelder allerede i Belgia.

CO2-måleren måler aerosoler i deler per million (ppm).

Bittesmå dråper kan spre koronaviruset. Alle mennesker produserer disse dråpene, og når noen er smittet med korona, kan disse ørsmå dråpene bære viruset og smitte andre mennesker når de inhaleres. I lukkede områder der ventilasjonen er begrenset, har disse dråpene (aerosolene) en tendens til å vare lenger, noe som automatisk øker risikoen for å bli smittet.

Forskere og eksperter lover mer bevissthet og offentlig regulering av ventilasjon i innendørs områder for å begrense sjansene for at koronaviruset sprer seg. Dette resulterte blant annet i nye regler i Belgia som pålegger bruk av CO2-målere i restauranter osv. Og sørget for at ventilasjon har blitt en av de grunnleggende reglene i Nederland.

CO2-målere på kontoret ditt

Så hvordan fungerer en CO2-måler? En CO2-måler måler karbondioksid i luften i deler per million (ppm). Standardene for hvilke ppm som er best varierer. I Belgia må for eksempel mengden karbondioksid (CO2) i et rom være under 900 ppm. Alt over 900 ppm-merket må sees på som et øyeblikkelig råd for ventilasjon. Hvis ppm-nivået ditt er over 1200 ppm, er ventilasjonen din dårligere, og sjansene for koronainfeksjoner er betydelig høyere.

Hvordan fungerer en CO2-måler?

Vi vet nå at en CO2-måler måler mengden karbondioksid i luften i ppm. Men det finnes forskjellige typer sensorer som kan måle CO2. Vårt råd, og forpliktet av for eksempel belgisk lov, er NDIR-sensorer. Denne NDIR-sensoren er en infrarød sensor som kontrollerer hvor mye infrarødt lys av en bestemt bølgelengde som absorberes av luften rundt.

Det finnes også elektrokjemiske sensorer, men disse kan bli forgiftet, har kortere levetid og har større sannsynlighet for å bryte sammen under store mengder CO2.

Hva er en gjennomsnittlig CO2 ppm?

Se etter CO2-målere med trafikklysindikasjon. Disse er enkle å lese og tolke for alle. Et utmerket CO2-nivå bør indikeres som følger:

  • 400ppm - 1000ppm (grønn)
  • 1001 ppm - 2000 ppm (gul)
  • 2001 ppm - 3000 ppm (oransje)
  • 3001 ppm - 5000 ppm (rød)

Som en referanse bør du vite at luften utenfor i gjennomsnitt inneholder 400 ppm CO2. Så viser måleren på kontoret ditt 1000 ppm eller mer? Da bør du ventilere rommet så snart som mulig.

400-ppm-CO2-Carbon-Dioxide-in-a-room

kilde: carbonvisuals, 400 ppm

CO2-målere med kalibrering og alarm

Leter du etter en måler som overholder (nye) offentlige forskrifter? Se etter CO2-målere med innebygde og automatiske kalibreringsmetoder. Se også om det finnes alternativer for å stille inn alarmen når en bestemt ppm er nådd i rommet. Til slutt, sjekk området og avviket. Et område på 400 til 2000 ppm er det nødvendige minimum. Men velg helst en CO2-måler som går opp til 5000 ppm.

Trenger du en CO2-måler?

For å oppsummere alt og svare på dette spørsmålet med en gang, ja. Er det ikke for nye forskrifter laget av regjeringen din at det må være for sikkerheten og helsen til dine kolleger eller ansatte. Plasser måleren på skrivebordsnivå høyt på et sted som ikke påvirkes for mye av at noen puster og 1,5 meter fra innkommende frisk luft fra et vindu.

Spør våre kolleger på GMS Instruments for mer informasjon om CO2-målere eller hvilken modell som passer dine behov best. Vi har et omfattende lager med fraktmetoder over hele verden.

Generell kontakt

Driemanssteeweg 190
3084 CB Rotterdam
Nederland
GMS-Instruments-hq