Landbruk i Ghana: Et TU Delft-prosjekt drevet av GMS Instruments

Nyheter

På GMS Instruments anerkjenner vi den viktige rollen universiteter og akademiske institusjoner spiller når det gjelder å drive frem innovasjon og forme fremtiden. Som en del av vår forpliktelse til å støtte forskning og utvikling over hele verden, er vi stolte av å sponse programmer og initiativer som er i tråd med vårt mål om å fremme bærekraftige løsninger.

Et nylig eksempel er vår sponsing av et prosjekt ledet av studenter fra TU Delft, som hadde som mål å bekjempe tap etter innhøsting i Ghana. Teamet designet og implementerte en passiv indirekte soltørker for å hjelpe småbønder med å bevare avlingene sine, redusere svinnet og øke lønnsomheten. Denne innovative løsningen, som ble utviklet i samarbeid med lokale interessenter og eksperter, viser hvordan akademisk forskning kan bidra til å løse utfordringer i den virkelige verden.

Teamet gjennomførte først omfattende forskning og prototyping i Nederland, før de reiste til Ghana i fem uker. I Ghana samarbeidet de med lokale bønder, håndverkere og studenter fra Volta-regionen og Kumasi for å utvikle den endelige utformingen av soltørkeren. Tørketrommelen er spesielt utformet for å dekke behovene til kommersielle småbønder, og tar hensyn til de varierende klimaforholdene gjennom året.

Den innovative tørketrommelen hjelper småbønder med å forlenge holdbarheten på avlingene sine, slik at de kan selge produktene sine året rundt og dermed øke inntektene sine. Dette prosjektet introduserte ikke bare en transformativ løsning for landbruket, men var også en uvurderlig læringsopplevelse for teamet.

Ved å støtte initiativer som dette hjelper GMS Instruments universiteter, institutter og programmer over hele verden med å få tilgang til den instrumenteringsteknologien de trenger for å drive forskning med stor gjennomslagskraft. Vi er stolte av å bidra til at neste generasjon innovatører kan skape løsninger som kommer lokalsamfunn og industrier over hele verden til gode.

Generell kontakt

Driemanssteeweg 190
3084 CB Rotterdam
Nederland